Всеки може да чете  -  това е името на книгата

...
Всеки може да чете  -  това е името на книгата
Коментари Харесай

Натали Хейл идва в София със семинар-обучение за това, че Всеки може да чете

" Всеки може да чете "   -  това е името на книгата на Натали Хейл , както и тематиката на една специфична среща, която провежда Сдружението на родителите на деца със синдром на Даун  - " Семинар-обучение с Натали Хейл ".  
Таня Маринова , която е ръководител на сдружението, показа елементи за събитието в ефира на " Хоризонт ", като посочи, че авторката, която е експерт в своята сфера, идва за първи път в Европа:

Това е доста значимо да се каже, тъй като тя е един експерт-обучител по четене за деца със специфични потребности, доста добре прочут в Съединени американски щати. Оказа се, че и в Индия прави образования, само че за първи път идва в Европа и за нас е голяма чест, че това се случва и с помощта на една доста дребна организация, каквато е нашата, действително. Но ние, както постоянно - влюбени в децата си и вярвайки в тях, сме подготвени на огромни чудеса.

Таня Маринова уточни, че авторката стартира да написа " Всеки може да чете " въз основата на личния си опит със своето дете:

Тя в действителност е новаторски преподавател, най-общо казано, само че най-много майка на особено дете. Разбира се, нейният наследник към този момент е възрастен, пораснал със синдром на Даун и с помощта на него и последващите нейни други специфични възпитаници, в границите на повече от 20 години тя създава тази методика  - бърз способ за образование по четене за деца със синдром на Даун и други проблеми на развиването. Защото истината е, че всеки може всичко, обаче някой да има вяра и да му оказва помощ. И в този смисъл образованието по четене не е невероятно, както доста от нас мислят, за другите хора, с друг метод на мислене и на обработка на информацията на мозъка. Просто те би трябвало да се научат по една друга система, което в действителност е едно от решенията и на Натали.

 Снимка

Тоест, бих споделила, резюме на доста разнообразни способи, които са познати  - различни способи на образование, от вида на Монтесори./../. Просто, най-общо казано, Натали минава през сърцето и образова мозъка.   Тоест с любимите неща на всеки един от нас, които би трябвало да те заинтригуват, можеш да прокараш, по този начин да кажем, по-скучните, само че потребни познания и това се случва тъкмо с тази методика.  И всички учители, които повярваха, че може да им бъде потребно това образование, ще бъдат на следващия ден и вдругиден на нашия семинар в София.

Повече по тематиката, както и за усещанията на Таня Маринова от системата на образование на децата със специфични потребности у нас, може да научите от звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР